На Львівщині померла найстаріша гуска України

У селі Семенівка Львівської області на 39 році життя померла найстарша гуска України.

18.07.2023
На Львівщині померла найстаріша гуска України
Гуска Гага зі своїм господарем Орестом Зубом

Про це повідомила Лана Вєтрова, керівниця у Національному Реєстрі Рекордів України.

Зі слів одного з її господарів Ореста Зуба, усе життя Гага прожила в затишній садибі під Львовом, і навіть коли зовсім осліпла, все одно щодня повільно гуляла по подвір’ю, скубла зелену травичку, і ніхто ніколи навіть гадки не мав пустити її на бульйон.

“Ґаґа вилупилися з яєчка у далекому 1984 році. Вона старша за мене та пережила усіх мешканців нашого невеличкого сімейного обійстя неподалік Львова, куди після Другої Світової приїхала сімʼя мого дідуся.
З Ґаґою відходить ціла епоха. Для нашої сімʼї вона була справжнім символом. Ми навідувалися до неї майже щотижня. Щира подяка сусідам, які слідкували за нею”,зазначив Орест Зуб.

Гуска Гага зі своїм господарем Орестом Зубом

Господарі Гаги встигли подати до Національного Реєстру Рекордів заявку на рекорд найтривалішого життя гуски. Але за правилами реєстрації рекордів, потрібно сформувати доказову базу. Без цього не реєструється жоден рекорд.

“На цьому етапі підготовки до рекорду й пішла знаменита Гага в свій пташиний рай… Нам дуже сумно від цього, і ми щиро співчуваємо її господарям, для яких Гага стала ну прямо родинним символом…” – йдеться у повідомленні.

До слова у 2018 році експерти внесли до Національного Реєстру Рекордів в категорію “Жива природа” досягнення блакитноокого гусака-довгожителя Гоші з села Володькова Дівиця на Чернігівщині. На дату фіксації рекорду Гоші виповнився 31 рік.

На фото гусак Гоша

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.