Майстриня на Львівщині створила найбільшу в Україні мозаїчну писанку

У місті Жовква Львівської області зафіксували рекорд України: майстриня Галина Прикута разом з місцевими дітьми створила найбільшу мозаїчну писанку.

29.04.2024
Майстриня на Львівщині створила найбільшу в Україні мозаїчну писанку

Про це повідомила Жовківська міська рада.

Майстриня власноруч створила десять писанок із ручної вишивки. Їх висота від 90 см до 1,5 м. Найбільша з них називається «дитяча». На ній розміщено 583 маленьких писанки, вишитих дітьми Львівського району. Зокрема, один хлопчик та діти з особливими освітніми потребами, які навчаються на базі Жовківський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр “Злагода”.

«Дякую, вам пані Галино, що знаходите час для творчості і популяризації української вишивки. Коли ви приходили до нас – бачив як горять ваші очі, а це означає, що робите все з любов‘ю, найперше до України», – наголосив міський голова Жовкви Олег Вольський.

Костянтин Костирко та Вікторія Точек зафіксували рекорд. До вітань доєдналась Анна Крисюк, генеральна директорка книги «Світових Рекордів».

Під час рекорду тривали майстер-класи з малювання верби і ліпки писанок із пластеліну від Жовківського центру дитячої та юнацької творчості, патріотичний аквагрим, вікторина. Виступали дитячі колективи та бандуристка Вікторія Онищук. Також провели благодійний ярмарок та дегустацію «Зупки Захисника» за донати на ЗСУ.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.