Кожному четвертому українцю загрожує психічний розлад через війну

Це приблизно четверть населення України.

22.12.2022
Кожному четвертому українцю загрожує психічний розлад через війну
Фото: умовне

Про це повідомив представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, передає Reuters.

“За оцінками ВООЗ, до 10 мільйонів людей перебувають під загрозою того чи іншого психічного розладу, від тривоги та стресу до важчих станів”, – сказав Хабіхт.

Під важчими, зокрема, мають на увазі посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). 

Представник ВООЗ вважає, що через холоди та проблеми з опаленням в Україні зросте кількість хворих на респіраторні захворювання, а також кількість автомобільних аварій, спричинених неосвітленими вулицями через відключення електроенергії.

“Система охорони здоров’я функціонує. Але оскільки це 10 місяців, це величезний стрес-тест. Ми постійно бачимо нові виклики”, – додав Ярно Хабіхт.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.