ISW: у Росії створюють інформаційні умови, щоб виправдати втрату Херсона

Готують людей до відступу російських військ гауляйтер – “губернатор” Херсонської області Володимира Сальдо, а також генерал Сергій Суровікін, призначений командувачем війни проти України.

20.10.2022
ISW: у Росії створюють інформаційні умови, щоб виправдати втрату Херсона
Фото: УНІАН

Російська влада, ймовірно, створює інформаційні умови, щоб виправдати запланований відступ своїх військ з тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, а також деокупацію ЗСУ значних територій регіону. Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

 “Заяви Суровікіна і Сальдо, ймовірно, є спробою створити інформаційні умови для повного відступу росіян за Дніпро, внаслідок чого місто Херсон та інші значні території в Херсонській області поступляться українським військам, що наступають”, – вважають в ISW.

Такі дії російського військового керівництва фахівці Інститут пов’язують з уроком від попередніх інформаційних та оперативних невдачах під час недавнього українського контрнаступу в Харківській області. Саме тому в РФ, ймовірно, намагаються пом’якшити інформаційні та оперативні наслідки неспроможності захиститися від чергового успішного українського наступу.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.