Зеленський відповів на петицію щодо перейменування росії на московію

Автор петиції закликав офіційно змінити назву “росія” на “московія”, замінити термін “російський” на “московський”, а “російська федерація” на “московська федерація”.

12.03.2023
Зеленський відповів на петицію щодо перейменування росії на московію
Фото: ОП

Петицію з проханням офіційно перейменувати росію на московію опублікували 23 листопада, з того часу вона набрала 25792 голоси.

“Порушене в петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з урахуванням можливих міжнародно-правових наслідків. З урахуванням зазначеного я звернувся до прем’єр-міністра України з проханням про його комплексне опрацювання”, — зазначив у відповіді Зеленський. 

Він також повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням разом з науковими установами комплексно опрацювати це питання.

Зазначимо автор петиції, вказує, що “історичною назвою росії є московія”. Він наголошує, що “росія існує лише 301 рік” – з 22 жовтня 1721 року, коли московський цар Петро І проголосив московське царство “российской империей”.

“Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва”, – йдеться у петиції.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.