В Україні посилять контроль за складанням екзаменів з водіння

Контроль як за теоретичними, так і практичними екзаменами передбачатиме відеоспостереження й аудіофіксацію.

02.05.2023
В Україні посилять контроль за складанням екзаменів з водіння
Фото: умовне

Міністерство внутрішніх справ вирішило посилити контроль за складанням як теоретичних, так і практичних екзаменів з водіння, повідомив голова відомства Ігор Клименко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“На сьогодні назріло питання, яке стосується практично кожного громадянина України, – чистота і прозорість складання теоретичних і практичних іспитів на водіння автотранспортом. Ми хочемо мінімізувати отримання водійських ліцензій без відповідного навчання і без відповідного чистого складання цих іспитів”, – заявив він.

За його словами, класи, де складатимуть теоретичні іспити, до кінця цього року будуть обладнані відповідними камерами, які унеможливлять існування так званих сліпих зон. Також, як розповів міністр, буде ідентифікація обличчя кожної людини, яка прийде складати іспити.

“Крім того, хочемо дати кожному громадянину можливість самостійно опановувати теорію ПДР або з репетитором, тобто не обов’язково буде ходити в школу. Головне – прозорість складання іспитів”, – звернув увагу Клименко.

Він уточнив, що до людей з інвалідністю мобільні сервісні центри виїжджатимуть до того чи іншого населеного пункту.

Крім того, як зазначив міністр, до кінця цього року планується обладнати майже 150 автомобілів камерами 360 градусів, які зможуть показувати весь салон – щоб бачити учня, інструктора, планшет, можливі порушення і підказки. За словами Клименка, ці машини будуть обладнані трекерами з визначенням маршруту руху, а також здійснюватиметься повний аудіозапис із салону автомобіля.

Також він розповів, що у рамках реформи міністерство планує скоротити кількість сервісних центрів: зараз їх 148, а залишиться тільки 55.

“Весь персонал сервісних центрів пройде перевірку на благонадійність, і в тих сервісних центрах, які залишаться працювати на кінець року, ми хочемо бачити саме людей, на яких немає скарг. Змінимо частину менеджменту сервісних центрів”, – додав міністр.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.