У Зеленського відреагували на рішення обмежити зв’язок Starlink для ЗСУ

9 лютого керівництво компанії SpaceX заявило про рішення обмежити використання зв’язку Starlink для управління дронами.

10.02.2023
У Зеленського відреагували на рішення обмежити зв’язок Starlink для ЗСУ
Фото: умовне

В Офісі президента України відповіли на рішення керівництва компанії SpaceX обмежити використання Збройними силами України терміналів Starlink для керування дронами.

9 лютого президент компанії Гвінн Шотвелл офіційно оголосила, що SpaceX не хоче, щоб українські військові використовували технології SpaceX для наступальних ударів, тому обмежує доступ українських військових до управління дронами через Starlink. 

Як зазначив у відповідь радник голови ОП Михайло Подоляк у своєму твітері, пані Шотвелл в особі керівництва компанії потрібно визначитися: чи підтримує SpaceX росіян в їх “праві” на вбивство українців, або ж відстоює свободу України та її нації. 

“Рік опору України і компанії повинні для себе вирішити – або вони на стороні права на вільне життя і України, і тоді не вигадують як нашкодити, або вони на стороні РФ і її “права” на вбивства, захоплення територій. SpaceX та пані Шотвелл бажано вибрати конкретну опцію”, – написав він. 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.