У США розповіли, хто в кремлі відповідає за “референдуми” в Україні

Куратор кремля очолює спроби росії провести фіктивні референдуми в окупованій Україні. Державний департамент США вважає, що так звані “референдуми” на захоплених територіях України можуть відбутися найближчими тижнями. 

31.08.2022
У США розповіли, хто в кремлі відповідає за “референдуми” в Україні
Фото: умовне

Про це повідомив заступник офіційного представника Держдепартаменту США Ведант Патель, передають у CNN

Патель також назвав кремлівського куратора анексії територій України – це перший заступник голови адміністрації президента росії сєргєй кірієнко.

За інформацією джерела, кірієнко відповідає за нагляд за захопленими росією територіями до їх спроби приєднання, що було б незаконним.

Патель також повторив, що за оцінками США, фіктивні референдуми можуть пройти в найближчі тижні.

“Ми очікуємо, що росія буде маніпулювати результатами цих референдумів, щоб неправдиво заявити, що український народ хоче приєднатися до росії. У рамках фіктивних референдумів вона, безсумнівно, буде використовувати кампанії пропаганди і дезінформації, фальсифікувати явку виборців і перебільшувати відсоток тих, хто нібито проголосував за приєднання”, – додав він.

Нагадавши, кірієнко фігурує в списках санкцій США проти росії. За два дні до російського вторгнення щодо нього ввели санкції через рішення путіна визнати так звані Донецьку і Луганську “народні республіки”.

Тим часом в Офісі президента України вважають, що спроби росії анексувати українські території шляхом псевдореферендумів не спрацюють.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.