У “Дії” з’явилась можливість обміну та відновлення водійського посвідчення

У застосунку «Дія» тепер можна подати заяву про заміну посвідчення водія, а потім забрати його в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

23.05.2023
У “Дії” з’явилась можливість обміну та відновлення водійського посвідчення
Фото: умовне

У вівторок, 23 травня, послуга обміну і відновлення посвідчення водія стала доступною в застосунку «Дія». Замовити можна як фізичний пластиковий документ і забрати його у сервісному центрі МВС особисто, так і електронне посвідчення, яке є виключно цифровим і дійсним на території України.

“Послуга доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення. Так і для тих, хто загубив чи пошкодив документ. Змінив прізвище або просто хоче викинути пластик та користуватися цифровим документом, який завжди під рукою”, – пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб подати заяву про обмін або відновлення посвідчення водія в “Дії” потрібно:

  • перейти до меню «Послуги» та натиснути “Заміна посвідчення водія” або натиснути на значок контекстного меню на цифровому водійському й вибрати “Замінити посвідчення”;
  • вибрати причину заміни документа;
  • підтвердити або вказати місце реєстрації проживання;
  • вибрати тип посвідчення — цифрове чи цифрове+пластик;
  • вибрати сервісний центр, де буде зручно забрати пластиковий документ;
  • підтвердити або вказати контактні дані;
  • підписати заяву.

Після цього протягом 10 хвилин треба оплатити послугу, інакше заява анулюється.

Федоров наголосив, що із запуском цієї послуги Україна стала першою країною в Європі, де можна відмовитись від фізичного бланку посвідчення водія, а виготовити лише цифровий документ. Електронне посвідчення є чинним на всій території України.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.