Прикордонники України починають долучатись до декомунізації

Вони здійснюють демонтаж об’єктів монументальної пропаганди ворога.

20.06.2023
Прикордонники України починають долучатись до декомунізації

Як стало відомо “Бомку” з відповіді начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-майора Віктора Бабюка на лист очільника Львівської ОВА Максима Козицького, в органах та підрозділах охорони державного кордону, які дислокуються в межах Львівської області, спільно з органами місцевої влади проведено заходи з декомунізації відповідно до вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Зокрема, здійснено демонтаж об’єктів монументальної пропаганди ворога.

У листі зазначено, що наразі не завершено заходи вiдносно пам’ятника радянському воїну Середі, який розташований у військовому містечку відділення інспекторів прикордонної служби “Лопушанка” відділу прикордонної служби “Сянки”. 

“Відповідно до рішення Турківської міської ради від 24.04.2023 №2159 демонтаж зазначеного пам’ятника буде здійснено Комунальним підприємством “Турківське житлово-комунальне управління” у найкоротший термiн”, – йдеться у листі.

У рішенні Турківської міської ради вказано, що було вирішено провести повний демонтаж пам’ятників: 

  • радянським воїнам, що розташований по вулиці Івана Франка у місті Турка;
  • на братській могилі радянських воїнів 1941-1945 рр. у селі Лопушанка на горі Магура;
  • радянському воїну Середі у селі Лопушанка на прикордонній заставі.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.