Найбільшу липову алею в Україні висадили на Львівщині

Обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка, що на Львівщині, висадили найбільшу липову алею в країні.

22.03.2024
Найбільшу липову алею в Україні висадили на Львівщині

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Зокрема висадили майже 1750 саджанців, а її довжина — більш ніж 17 кілометрів. Загальна ж протяжність дороги від Жовкви до Зіболок – 8,5 км.

Нова локація отримала назву «Алея Героїв України». Акцію з висадки дерев приурочили до 150-річчя Національного лісотехнічного університету України, а також Міжнародного дня лісів. Для висадки такої кількості саджанців знадобилось кілька годин. Свої зусилля доклали студенти й викладачі ВНЗ, представники влади області, органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, лісівники тощо.

Новостворена липова алея стала найбільшою в Україні. Відповідний результат зафіксували представники Книги рекордів України. До слова, це вже другий такий рекорд для Львівщини. 2018 роуц у селі Великі Мости Червоноградського району уже висаджували липову алею протяжністю у 5 кілометрів 750 метрів.

Для «Алеї Героїв України» вибрали саджанці липи дрібнолистої. Ці дерева обрали не випадково, адже вони є медоносними та довговічними – життєвий цикл становить до 700 років.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.