На війні в Україні загинули 10 французьких добровольців

Зараз в Україні воюють щонайменше 60-70 французьких добровольців, що входять до Інтернаціонального легіону.

26.04.2023
На війні в Україні загинули 10 французьких добровольців

На війні в Україні загинули 10 французьких добровольців. Про це пише французьке видання Le Monde. 

Видання поговорило з одним із добровольців легіону під псевдонімом П’єр, що воліє не показувати свого обличчя, адже готується до нового завдання в районі Бахмута, де він воює вже два місяці.

«Нас дуже мало французів, які борються тут за свободу України та Європи. Зізнаюся, розчарований», – каже доброволець. Цей 30-річний колишній держслужбовець приєднався до лав ЗСУ на початку березня 2022 року, оскільки він «має особисті та дружні зв’язки з Україною», країною, яку він регулярно відвідує понад десять років.

Лише третина французів має військовий вишкіл. Співрозмовник газети розповів, що до приїзду на українську територію він взагалі не мав досвіду участі у бойових діях. За його словами, багато хто шукає пригод, адреналіну та нестандартного способу життя.

Коментуючи мотивацію іноземних волонтерів, П’єр зауважує, що «багато хто шукає тут пригод і адреналіну. «Це нетрадиційний спосіб життя, який ми шукаємо. Але не в будь-якій країні. Україна – причина, яка здається надто очевидною», – зазначив він.

За словами кількох членів Інтернаціонального легіону, сьогодні в Україні залишається від 60 до 70 французьких солдатів-добровольців. Цю цифру важко перевірити, оскільки більшість із них відмовляються йти на контакт із ЗМІ, а командування Інтернаціонального легіону не повідомляє про свою чисельність.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.