На Тернопільщині вперше імплантували кардіостимулятор у серце

У Чортківській міській лікарні вперше пацієнту імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор.

27.03.2024
На Тернопільщині вперше імплантували кардіостимулятор у серце

Як повідомили у медзакладі, пацієнту— 69 років. Він із села Горішня Вигнанка. Операцію робили чортківські лікарі виконували спільно із фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова, що в Києві.

“Сам пристрій лікарня безкоштовно отримала від Міністерства охорони здоров’я, його вартість становить понад 300 тисяч гривень. Кардіовертер-дефібрилятор імплантували для відновлення та нормалізації порушень ритму серця. Цей пристрій дозволить ослабленому серцю битися ритмічно. У пацієнтів, яким імплантували такий пристрій, навіть після перенесених інфарктів тривалість і якість життя значно поліпшується”, — йдеться у повідомленні.

За словами пацієнта, раніше він двічі переніс інфаркт, після того з’явилася тахікардія. Чоловік розповів, що усе частіше скаржився на задишку, втомлюваність, загальну слабкість, йому діагностували повну блокаду лівої ніжки пучка Гіса, що стало показом до імплантації кардіостимулятора.

“Зараз добре себе почуваю, відновлююсь. Через 10 днів після операції їду у Київ на першу перевірку. Вражений і щасливий, що у Чорткові є можливість отримати медичні послуги такого високого рівня”, —зазначив чоловік.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.