Мобільні гінекологічні бригади оглянули майже 1300 пацієнток у віддалених районах Львівщини

Бригади забезпечують доступність надання якісної медичної допомоги: проводять гінекологічний огляд та ультразвукову діагностику.

04.04.2024
Мобільні гінекологічні бригади оглянули майже 1300 пацієнток у віддалених районах Львівщини

Цьогоріч бригади здійснили понад 80 виїздів у віддалені райони області. За три місяці лікарі акушер-гінекологи оглянули майже 1300 жінок, серед 66 пацієнток мають статус ВПО, 52 – особи з інвалідністю, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

До складу виїзної мобільної бригади входять лікар акушер-гінеколог, лікар ультразвукової діагностики, медична сестра. Фахівці надають безоплатну та ефективну медичну допомогу, зокрема: гінекологічні огляди, консультації з питань репродуктивного здоровʼя, консультації з питань планування сімʼї та рекомендацій щодо засобів контрацепцій, УЗД органів малого таза, бактеріологічне та цитологічне дослідження.

«Робота мобільних бригад – це важливий крок у покращенні доступності та наданні якісної медичної допомоги для жінок, які проживають у віддалених районах Львівщини. Ми приїжджаємо у місця, де відсутні фельдшерсько-акушерські пункти, відтак немає можливості пройти гінекологічний огляд та ультразвукову діагностику. Приймаємо завжди до останньої пацієнтки. Проводимо огляди, консультуємо з питань жіночого здоров’я, у разі потреби скеровуємо на дообстеження», – зазначила координаторка мобільної клініки лікар акушер-гінеколог Львівського обласного клінічного перинатального центру Наталія Мила.

Проєкт реалізує команда фахівців Львівського перинатального центру за підтримки Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine та координації БФ «Інститут розвитку сім’ї та дитини» і Благодійного фонду «Butterfly».

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.