Львівського посадовця судили за пропаганду комунізму в соцмережах

Суд призначив йому 1 рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік.

12.09.2022
Львівського посадовця судили за пропаганду комунізму в соцмережах

Шевченківський районний суд Львова оголосив вирок місцевому мешканцю, начальнику ЛКП «Львівсвітло», який поширив у російській соцмережі «Однокласники» понад 100 комуністичних зображень, передає Детектор медіа.

Як повідомляється в тексті судового вироку, чоловік з 2015 року по 1 червня 2022 року систематично публікував зображення із прапором червоного кольору з перехрещеними серпом і молотом та п’ятикутною зіркою над ними, портрет Леніна, абревіатури СССР та РСФСР, п’ятикутні червоні зірки з серпом та молотом всередині – загалом 102 зображення. Подібні зображення заборонені Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09.05.2015.

Підсудний визнав свою винуватість та уклав угоду зі слідством. Суд призначив йому 1 рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.