Львівщина отримає $1 млн від благодійної організації голлівудського актора Шона Пенна

Благодійна організація Шона Пенна CORE Response співпрацюватиме з Львівською ОВА і у 2023 році.

12.12.2022
Львівщина отримає $1 млн від благодійної організації голлівудського актора Шона Пенна

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що 11 грудня мав зустріч з представниками благодійної організації CORE Response. Вони хотіли дізнатися про актуальні потреби Львівщини.

“Ми потребуємо фінансової допомоги, аби відкрити і облаштувати нові заклади, де можна буде розмістити людей старшого віку, з інвалідністю та дітей-сиріт, які практично щодня прибувають у нашу область евакуаційними потягами. Станом на сьогодні усі соціальні заклади Львівщини переповнені”, – наголосив Козицький.

Вказується, що з обласного бюджету виділили кошти на ремонти гуртожитків, де тривалий час зможуть жити вимушені переселенці, а після закінчення війни ці приміщення служитимуть потребам громад. Але цих коштів не достатньо, щоб відремонтувати житло для всіх, хто його потребує. Крім того, необхідна допомога, щоб облаштувати приміщення базовими меблями і побутовою технікою. Є потреба у техніці, яка в разі нових атак ворога допоможе забезпечити тепло і зв’язок у прихистках та Пунктах незламності. 

Голова ОВА додає, що як серед тих, хто переїхав у нашу область, так і серед місцевих жителів зростає запит на психологічну допомогу. Фахівців, які можуть її надати, – недостатньо.

“Тому пропонуємо спільно організувати навчання, після яких психологи зможуть консультувати людей на базі консультативно-координаційних центрів, які з ініціативи Львівської ОВА працюють у кожному районі нашої області. У таких центрах безкоштовно допомагають усім, хто опинився у складних життєвих обставинах. Щоб дізнатися адресу ККЦ у вашому районі, телефонуйте на Гарячу лінію області: 112”, – йдеться в повідомленні.

Представники CORE Response зазначили, що візьмуть до уваги усі запити Львівської ОВА, аби ефективно розподілити свої можливості та ресурси на підтримку області у 2023 році.

Актор Шон Пенн приїхав в Україну ще на початку повномасштабної війни, щоб побачити ситуацію на власні очі. Його благодійна організація CORE Response почала забезпечувати прихистки ВПО, зокрема Головний залізничний вокзал у Львові, гуманітарною допомогою у вигляді продовольчих товарів. 

Загальна вартість проєктів, які CORE Response профінансує на Львівщині впродовж цього і наступного років, становить понад 1 мільйон доларів.

Це зокрема: фінансова допомога сім’ям ВПО для оренди житла; вдосконалення системи опалення притулку для ВПО на базі Львівської політехніки; заміна вікон та дверей у школах, санаторіях, геріатричних пансіонатах, де проживають вимушені переселенці.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.