Турецькі компанії розглядають Львівщину для залучення своїх інвестицій

Турецькі компанії вважають Львівщину привабливим регіоном для інвестицій, тому зараз вони вивчають внутрішній ринок та пропозиції, які готова запропонувати область.

19.06.2023
Турецькі компанії розглядають Львівщину для залучення своїх інвестицій
Фото: Львівська ОВА

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик зустрівся з торговими радниками Посольства Турецької Республіки в Україні, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Попри воєнний стан, ми повинні думати про майбутнє. Один з елементів міцної відбудови України після нашої перемоги – це економіка. Тому зараз ми маємо працювати над її розвитком. Львівщина ще до початку повномасштабної війни завжди була інвестиційно привабливою для внутрішнього та зовнішнього інвестора. Зараз ми стали гуманітарним та логістичним центром усієї країни. Ваш візит сьогодні – це свідчення того, що Україна цікава Туреччині не лише в політичному, а й економічному планах», – наголосив Андрій Годик.

Перший заступник ознайомив представників Посольства з каталогом «Експортний потенціал Львівщини», покликаний підвищити впізнаваність та конкурентоспроможність підприємств області на міжнародних ринках. Каталог двомовний, тому легко дозволяє українським та іноземним інвесторам ознайомитись з пропозиціями, які існують на Львівщині, з підприємствами.

Цьогоріч на сторінках видання представили 300 підприємств Львівщини різних галузей промисловості: будівельна, деревообробна, легка, машинобудівна, меблева, металообробна, поліграфічна, харчова, хімічна промисловість. Ознайомитися з онлайн-версією каталогу можна за посиланням.

«Наша країна стежить за подіями в Україні, принагідно висловлюємо співчуття за катастрофу на Каховській ГЕС. Зі свого боку ми готові підтримувати економіку України, спільно працювати над різноманітними проєктами у багатьох галузях. Разом з тим, ми будемо заохочувати турецькі компанії інвестувати саме в Україну, тим паче Туреччина уже має досвід співпраці з вашою країною. Найяскравіший приклад – будівельна компанія «ONUR GROUP». Ми вивчили внутрішній ринок західних областей і зрозуміли, що Львівщина має великий потенціал. Найцінніше – це людський капітал. Люди тут освічені, знають свою справу, та й з логістикою нема проблем», – зауважив Торговий радник Посольства Турецької Республіки в Україні Ібрахім Айкут Араз.

Директор департаменту економічної політики Степан Куйбіда запевнив турецьку сторону, що Львівщина готова надати інвестиційні пропозиції, познайомити турецькі компанії з місцевими підприємцями та забезпечити супровід проєкту від ідеї до реалізації.

До слова, на території Львівщини зареєстровано 243 підприємства з турецькими інвестиціями. Більшість компаній представляють сектор гуртової та роздрібної торгівлі та ресторанний бізнес. Однією з провідних компаній являється «ONUR GROUP».

Нагадаємо, Ірландська компанія планує інвестувати 200 млн євро у кампус будтехнологій на Львівщині.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.