Лідери ЄС домовились про 18 млрд євро макрофіну для України у 2023 році

Також глави держав ЄС підтвердили, що продовжать надавати підтримку переміщеним особам як в Україні, так і за її межами.

16.12.2022
Лідери ЄС домовились про 18 млрд євро макрофіну для України у 2023 році
Фото: умовне

Це рішення лідери держав-членів Європейського Союзу ухвалили на засіданні в четвер, 15 грудня. 

Про це повідомляє “Європейська правда”, посилаючись на оприлюднені висновки Європейської ради.

“Європейський Союз залишається відданим наданню разом з партнерами фінансової допомоги Україні та підтримці її стійкості та довгострокового відновлення. У цьому контексті Європейський Союз погодився надати Україні 18 мільярдів євро допомоги у 2023 році”, – зазначається в документі.

Також Європейська рада згадала про домовленість країн “Групи семи” про створення міжвідомчої донорської координаційної платформи.

Крім того, лідери ЄС домовились “невідкладно активізувати надання Україні гуманітарної допомоги та допомоги у сфері цивільного захисту”, а також “сприяти відновленню критично важливої інфраструктури України, щоб допомогти Україні пройти через зиму”.

“Європейська рада також пропонує Комісії посилити координацію з європейською промисловістю та міжнародними партнерами з метою забезпечення сталого постачання в Україну пріоритетного обладнання, такого як мобільні пункти обігріву, електрогенератори, силові трансформатори, а також високовольтне та освітлювальне обладнання”, – зазначається у висновках.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.