ГУР повідомило деталі операції зі знищення ТУ-22М3, якою керував розвідник зі Львова

В українському розвідувальному відомстві повідомили, що під час вилазки в глибокий тил противника загинув полковник Олег Бабій зі Львова.

24.01.2024
ГУР повідомило деталі операції зі знищення ТУ-22М3, якою керував розвідник зі Львова

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України також розкрили ім’я розвідника, який брав участь в операції.

Минулого, 2023 року, 19 серпня у Росії заявили про атаку на військовий аеродром «Сольці» у Новгородській області. Авіабазу атакували дрони коптерного типу. Тоді українським розвідникам вдалося повністю знищити один Ту-22M3 та два пошкодити. Щоб знищити російські бомбардувальники, українські розвідники подолали пішки понад 600 кілометрів територією противника.

“Вони отримали надважливе завдання – зупинити численні авіаудари по мирних містах України. Завдання виконали”, – розповіли у ГУР.

Однак, для Олега Бабія – командира, який прикривав відхід своїх, воно виявилося останнім.

“Операція фактично повністю дестабілізувала роботу аеродромів і пунктів базування дальньої авіації”, – розповідають у розвідці.

Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з росіянами. У цьому бою, 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув. За свій героїчний подвиг, Олег Бабій нагороджений званням Героя України з присвоєнням ордену «Золота зірка» посмертно.

У Героя залишилася дружина та двоє маленьких дітей. Молодшій донечці на час смерті батька виповнилося лише рік. У Львові, на фасаді школи, де навчався Герой України полковник Олег Бабій встановили пам’ятну дошку. Офіційне відкриття меморіальної таблиці Герою України полковнику Олегу Бабію відбулося на День Соборності України.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.