За минулий рік поголів’я корів в Україні зменшилось на 323 тисячі

Відповідно зменшилась кількість молока.

05.01.2023
За минулий рік поголів’я корів в Україні зменшилось на 323 тисячі

Про це повідомляє Bizagro. 

За інформацією Держстату, загалом молочнотоварні ферми утримували на 1 грудня 386 тис. голів корів, що на 8,4%, або 35,6 тис. менше, ніж у відповідний період 2021 року.

Господарства населення на звітну дату утримували 994 тис. голів корів, що на 15,9%, або 188,1 тис. менше, ніж попереднього року. 

Від лютого присадибний сектор скоротив поголів’я на 135 тис.

Загалом найбільше поголів’я корів зараз сконцентроване у Полтавській (54,1 тис.), Черкаській (43,1 тис.) та Чернігівській (37,9 тис.) областях,

Виробництво молока в Україні очікувано скорочується: більше в господарствах населення (-15,9%) і менше в підприємствах (-8,4%). 

Основні втрати – в Харківській та Миколаївській областях. При цьому Тернопільська, Львівська, Івано-Франківська та Одеська області змогли наростити поголів’я.

З урахуванням як втрат, так і збільшення поголів’я, річне виробництво молока в країні знизилося на 12,2%.

Відповідно, знизилося і надходження молока на переробку (-15%), а середня ціна сировини з липня постійно зростає, досягши у грудні рівня 11,8 грн/кг.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.