Посадовців селищної ради на Тернопільщині викрили на махінаціях

Селищному голові і депутатці з Чортківського району повідомили про підозри у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності.

23.05.2024
Посадовців селищної ради на Тернопільщині викрили на махінаціях

Про це повідомляє Поліція Тернопільської області.

Жінка визначила невигідного переможця закупівлі опалювальних твердопаливних котлів для навчальних закладів громади, а селищний голова підтвердив факт отримання цих котлів, які насправді не доставили.

Посадовиця застосувала спрощену систему закупівель. Зокрема, були укладені договори, вартість яких майже на 300 000 гривень перевищила роздрібну вартість товарів в інших продавців.

Селищний голова завідомо підробив офіційний документ. У ньому він підтвердив отримання котлів. На підставі його вказівки товари були оплачені у 2022 році на загальну суму 1 618 400 гривень. Фактично ж котли тоді перебували на території заводу виробника. Їх доставили селищній раді лише 2023 року, після того, як поліцейські розпочали кримінальне провадження за цим фактом.

55-річному посадовцю інкримінували частину 1 статті 366 Кримінального кодексу, а 47-річній депутатці повідомили про підозру у службовій недбалості за частиною 1 статті 367 КК України.

Підозрюваним загрожують штрафні санкції, виправні роботи або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю теж на строк до трьох років.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.