Посадовці підприємства на Львівщині привласнили майже 400 тисяч гривень

Директор комунального підприємства уклав фіктивні договори підряду з приватною фірмою, яку очолював головний інженер цього самого підприємства.

22.05.2024
Посадовці підприємства на Львівщині привласнили майже 400 тисяч гривень

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

Укладені договори стосувались ремонту й реконструкції каналізаційного колектора у Ходорові й поточного ремонту систем водопостачання. Також йшлося про встановлення нового устаткування в комунальних закладах, надання послуг спецтехніки та постачання обладнання.

Слідчі з’ясували, що роботи виконували працівники комунального підприємства, а не приватної фірми. Посадовці вносили в документи недостовірні відомості про об’єми й вартість виконаних робіт. Надалі вони привласнювали гроші з бюджету міста, виділені на оплату робіт.

“У такий спосіб бюджету міста Ходорів було завдано збитків на загальну суму майже 400 тисяч гривень”, — йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт щодо посадовців скерували на розгляд суду. Санкція статті — позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.