Посадовець на Львівщині привласнив 350 тис. грн під час реконструкції школи

Прокурори Пустомитівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із територіальних громад Львівського району.

16.04.2024
Посадовець на Львівщині привласнив 350 тис. грн під час реконструкції школи

Як повідомляє Львівська обласна прокуратура, ескголова сільради розтратив бюджетні кошти під час реконструкції школи, яка знаходиться в одному із сіл Пустомитівського району.

В червні 2020 року між одним із товариств та сільською радою було укладено договір про виконання робіт.

Підрядник вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості. Зокрема, частину будівельних робіт не було проведено, а також зайво внесені матеріали, які не використовувались. Посадовець сільради погодив акти, які не відповідали дійсності.

“На підставі останніх органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано кошти підряднику. Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму майже 350 тис. грн. За клопотанням прокурора накладено арешт на земельну ділянку обвинуваченого, а також подано позовну заяву щодо відшкодування збитків заподіяних місцевому бюджету”, – зазначили у повідомленні.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.