У Львові прооперували дитину з вродженою вадою шлунка

8-річна дівчинка три роки страждала від нудоти та блювання.

23.05.2024
У Львові прооперували дитину з вродженою вадою шлунка

Про це повідомили у Дитячій Лікарні Святого Миколая.

Василинка зі Львівщини. Проблеми зі шлунком у неї почалися ще в садочку. Дівчинка час від часу скаржилася на біль у животі. Коли дитині було 5 років, ці симптоми почастішали. Малеча щонайменше раз на тиждень блювала та відмовлятися від їжі. Дівчинку обстежили, однак ані аналізи, ані УЗД не вказали на причину поганого самопочуття.

Коли Василина пішла до школи, то батьки помітили, що дитинв відстає від однолітків у фізичному розвитку. Водночас болі в животі та блювота лише посилювались.

Медики виявили, що у маленької пацієнтки аномально великий шлунок. Він розтягнувся настільки, що опустився аж до тазових кісток. Лікарі встановили діагноз: хронічна часткова кишкова непрохідність. Тобто спожита Василинкою їжа дуже погано проходила до кишківника, затримувалась у шлунку і розтягувала його. А зумовлювала таке порушення роботи шлунково-кишкового тракту вроджена анатомічна особливість.

Єдиний спосіб допомогти дитині – хірургічна корекція аномалії. Її вирішили робити у найменш травматичний для дитини спосіб – лапароскопічно. Через п’ять маленьких проколів хірурги відділили дванадцятипалу кишку від навколишніх тканин, повернули її у більш вертикальне положення та опустили нижче судин, що її стискали. Майже тригодинна операція пройшла успішно.

Нині Василинка вже нормально їсть, добре почувається та мріє, що нарешті зможе записатися на секцію з легкої атлетики.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.