На Львівщині судили військового, який спричинив смертельну ДТП

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області звільнив від ув’язнення старшого солдата Олександра Ч., який спричинив смертельну аварію.

23.05.2024
На Львівщині судили військового, який спричинив смертельну ДТП

ДТП сталася 9 березня 2022 року неподалік села Честині Львівського району. Олександр Ч. за кермом автомобіля порушив правила дорожнього руху, проїжджаючи нерегульоване перехрестя. Чоловік перевищив швидкість, а також здійснював маневр обгону, хоч він був заборонений на цій ділянці дороги. Через це Олександр Ч. зіткнувся з іншим авто, в якому перебував водій та малолітня пасажирка. Внаслідок аварії водій отримав важкі травми, від яких загинув, натомість дитина отримала травми середньої важкості, повідомляє Lviv.media.

“В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю та визнав усі обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаюється. Він вибачився перед донькою загиблого, відшкодував заподіяну їй моральну шкоду. Просить не карати його суворо та не позбавляти його водійських прав, оскільки проходить військову службу на посаді оператора окремого радіолокаційного взводу військової частини, і в його обов`язки входить керування службовим автотранспортом”, — йдеться у повідомленні.

Потерпіла підтвердила те, що Олександр Ч. компенсував заподіяну їй матеріальну шкоду та попросив вибачення за те, що спричинив смерть її батька. Вона заявила, що не має ні моральних, ні матеріальних претензій до обвинуваченого та попросила суд не позбавляти його волі та водійських прав.

Відтак Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області визнав Олександра Ч. винним у спричиненні смертельної ДТП. Військового засудили до трьох років позбавлення волі, проте звільнили від ув’язнення, замінивши його одним роком іспитового терміну. Олександрові Ч. також не заборонили керувати транспортом. Даний вирок можу бути оскаржений в апеляційному порядку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.