У Львові судили військового, якого через сварку дружина здала правоохоронцям

Городоцький районний суд Львівської області засудив до умовного терміну військовослужбовця ЗСУ. Чоловіка судили за статтею про незаконне поводження зі зброєю — він зберігав вдома понад 50 патронів для автоматів та кулеметів Калашникова.

24.04.2024
У Львові судили військового, якого через сварку дружина здала правоохоронцям

У березні 2022 року дядько надіслав поштою своєму племіннику військовому Ігорю Я. боєприпаси. А саме: 50 патронів калібру 5,45 мм призначених для стрільби із бойової, нарізної вогнепальної зброї, автоматів та кулеметів Калашникова та 1 патрон калібру 7,62х54R з бронебійною запалювальною кулею Б-32, який призначено для стрільби із бойової, нарізної вогнепальної зброї, гвинтівок і карабінів Мосіна та кулеметів Калашникова. Обвинувачений сховав патрони вдома і тримав їх там до січня 2024 року, повідомляє Lviv.media.

3 січня Ігор Я. посварився із дружиною. У гніві жінка викликала поліцію і показала, де її чоловік зберігає коробку з патронами. Військовий свою вину на суді визнав.

“Пояснив, що на початку війни його дядько, який служив в ЗСУ, поштою відправив йому патрони, кількості він не перевіряв, заховав їх за місцем свого проживання в пам’ять про дядька. Не мав наміру їх використовувати чи збувати, просто зберігав. Дозволу на зберігання таких речей не має”, — йдеться у вироку. Чоловік розкаявся і попросив суддю про умовний термін, аби могти продовжувати військову службу.

Городоцький районний суд визнав Ігоря Я. винним у незаконному зберіганні боєприпасів і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, замінивши його одним роком умовного терміну. Набої суд постановив знищити.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.