ВАКС закрив справу проти Дубневичів щодо привласнення газу ТЕЦ

Ідеться про епізод привласнення природнього газу вартістю понад 1,4 млрд грн НАК «Нафтогаз України» Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ. Її кінцевими власниками є народний депутат Ярослав Дубневич та його брат Богдан.

05.09.2022
ВАКС закрив справу проти Дубневичів щодо привласнення газу ТЕЦ
Фото ілюстративне

Про це повідомив журналіст Олег Новіков.

На думку суду, у справі закінчився строк досудового розслідування ще 30 червня 2019 року, а обвинувальний акт скерували до суду лише 26 грудня 2019 року. Судді вважають, що строк поновився після закінчення ознайомлення зі справою сторони захисту та обвинувачення, тобто 24 червня 2019 року. До кінця розслідування лишалося лише 6 днів.

Водночас колегія не вважає стороною кримінального провадження компанії-власниці Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, попри проведення провадження стосовно них. Відповідно судді проігнорували рішення ВАКС від 17 жовтня 2019 року (слідча суддя ВАКС Віра Михайленко) про встановлення представникам цих фірм строку до 17 грудня 2019 року.

Рішення про закриття справи ухвалила колегія у складі: головуючого Євгена Крука, суддів Інни Білоус та Олексія Кравчука.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.