У 7 людей, які отруїлися на Тернопільщині в суші-барі, виявили сальмонельоз

12 серпня у Збаражі відкрили новий суші-бар, а 13-14 серпня відвідувачі закладу звернулися до інфекційного відділення Збаразької центральної лікарні з ознаками отруєння. Загалом на лікуванні знаходиться 38 хворих, з них 15 дітей.

17.08.2023
У 7 людей, які отруїлися на Тернопільщині в суші-барі, виявили сальмонельоз

Як повідомляє Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб, вже у 7 людей, які отруїлися в закладі харчування, виявили сальмонельоз. Окрім хворих є ще 44 контактних, з яких, лише 24 обстежились.

За словами головної державної санітарної лікарки Тернопільської області Оксани Чайчук, сальмонельоз – як і будь-яка бактеріальна інфекція лікується та проходить. Та якщо її не лікувати, то можна залишитись носієм на все життя.

“В ході епідеміологічного розслідування встановлено те, що є контактні особи, які залишались дома. Спочатку було 16 термінових повідомлень, потім кількість хворих зростала. На сьогодні, у нас на обліку стоїть 44 контактних особи, за якими встановлено нагляд та медичне спостереження. При появі симптомів, вони також будуть госпіталізовані і їм буде надаватись медична допомога. З контактних осіб — це працівники закладу ресторанного господарства, їх четверо та 40 контактних з домашніх вогнищ”, — говорить Оксана Чайчук.

На дослідження відібрали 15 продуктів, 13 із закладу та 2 із місць, де перебували хворі, а також питну воду, яка була у закладі, та воду з центрального водогону, інформує Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Продукти харчування і сировини відбиралась як працівниками установи, так фахівцями Держпродспоживслужби.

Про результати буде повідомлено додатково.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.