Телефонний шахрай викрав з картки тернополянки майже 30 тисяч гривень

Він відрекомендувався працівником служби безпеки банку.

20.02.2023
Телефонний шахрай викрав з картки тернополянки майже 30 тисяч гривень
Фото: умовне

Про це повідомляє поліція Тернопільської області. 

З банківської картки 44-річної жительки Тернополя невідома особа незаконно списала понад 29 000 гривень. Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець, який представився співробітником служби безпеки банку, та повідомив, що її картку заблокували. Відтак для розблокування картки порадив провести деякі операції в телефонному режимі. 

Жінка продиктувала незнайомцю дані своєї банківської картки, а потім підтвердила сповіщення, які надійшли їй на телефон. Як наслідок, з її кредитної картки викрали гроші. 

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Поліцейські вживають заходів з метою встановлення особи зловмисника та притягнення його до кримінальної відповідальності.

У поліції наголосили, що варто проявляти пильність при спілкуванні телефоном з незнайомцями. 

“Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють, тим паче, коли йдеться про банківську картку. У жодному разі не розголошуйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на телефон. Також будь-які операції з карткою варто робити лише особисто у фінансовій установі”, – додали правоохоронці. 

Нагадаємо, шахраї видурили у тернополянки майже 80 тисяч гривень.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.