Про підозру повідомили ватажку кадирівців, який керував “каральними рейдами” на Луганщині

Він очолював один із підрозділів швидкого реагування «ахмат» росгвардії у Чеченській республіці і приховував своє справжнє ім’я під позивним «Лобзик».

18.01.2023
Про підозру повідомили ватажку кадирівців, який керував “каральними рейдами” на Луганщині
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Під час окупації селища Макіївка Сватівського району чоловік організовував викрадення і катування місцевих жителів. Таким чином загарбники намагались залякати людей і придушити рух опору в регіоні.

Встановлено, що 12 квітня минулого року семеро кадирівців під його керівництвом увірвалися до оселі місцевої мешканки під виглядом «зачистки» населеного пункту.

Під час «нальоту» зловмисники викрали з помешкання потерпілої мобільні телефони, побутову техніку і гроші, а саму жінку зв’язали та відвезли до приміщення селищної гімназії, де ворог облаштував катівню.

Там від неї вимагали «зізнань» у діяльності на користь українських військ. До потерпілої застосовували електрострум та били металопластиковою трубою. Потім кілька годин тримали прикутою кайданками до батареї.

Пізно увечері кадирівці відпустили потерпілу додому, але під загрозою вбивства вимагали надати їм персональну інформацію про жителів громади. Однак жінці вдалося вибратись із тимчасово окупованого селища на підконтрольну українській владі територію.

Після звільнення населеного пункту співробітники СБУ зібрали докази вини ватажка окупаційного угруповання та його підлеглих. Опитано свідків, отримано ксерокопії особистих документів зловмисника, встановлено його теперішнє місце перебування.

Наразі воєнний злочинець перебуває у тимчасово захопленому Енергодарі, де командує ворожою групою «ахмат-нефтеполк».

На підставі отриманих доказів йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також віддання наказу про вчинення таких дій).

Тривають комплексні заходи щодо притягнення рашиста до відповідальності за злочини проти України.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.