Академія сухопутних військ у Львові закликає зупинити дискредитацію проти військового вишу

Колектив Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного виступив із відкритим зверненням до депутатів Верховної Ради України та військового керівництва держави щодо ситуації в Академії.

09.05.2024
Академія сухопутних військ у Львові закликає зупинити дискредитацію проти військового вишу

Звернення оприлюднила доцент академії Тетяна Плазова.

Як зазначено у зверненні, проти Академії сухопутних військ розгорнули принизливу кампанію в інформаційному просторі і це «підриває морально-психологічний стан колективу» та «вносить розбрат у військову спільноту».

Автори стверджують, що предметом спекуляції та деструктивних дій стала ситуація, яка розгортається за участю старшого солдата Олександра Поповича. До слова, солдат має 4 не знятих дисциплінарні стягнення і перебуває під кримінальним провадженням.

«За наслідками численних перевірок, проведених органами військового управління, Військової служби правопорядку, О. Попович був відрахований з числа курсантів Національної академії», – йдеться у зверненні.

Колектив Академії стверджує, що перебуває під системним тиском з боку народних депутатів. У цьому контексті згадуються депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход.

«Ми вимушені захищатись й від ворогів внутрішніх, які наділені високими владними повноваженнями і які під зовні привабливим приводом захисту прав військовослужбовців, прагнуть скомпроментувати Національну академію сухопутних військ в очах суспільства», – наголошують автори.

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.