Патріарх Варфоломій назвав РПЦ відповідальною за війну рф проти України

Вселенський патріарх Варфоломій I заявив, що російська церква та державне керівництво рф співпрацювали у злочині агресії та також відповідальні за вчинені злочини, як-от викрадення українських дітей.

22.03.2023
Патріарх Варфоломій назвав РПЦ відповідальною за війну рф проти України
Фото: Вселенський патріарх Варфоломій I

За його словами, росіяни потребують “духовного відродження”, пише Reuters.

“Церква і керівництво росії співпрацювали у злочині агресії та розділяють відповідальність за скоєні злочини, такі як шокуюче викрадення українських дітей”, – заявив він. 

Патріарх Варфоломій зазначив, що ідеологія “русского мира” є сучасним втіленням етнофілетизму – змішування національного із церковним. Етнофілетизм засудили як єресь у 1872 році на Великому помісному соборі в Константинополі.

“Ідеологія [“русского мира”] є основним інструментом “духовної” легітимації вторгнення в Україну”, – наголосив він.

Варфоломій додав, що міжрелігійний діалог має бути зосереджений на нейтралізації здатності керівництва московського патріархату підривати єдність християн та узаконювати перед Богом злочини.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.