Росія готує в Угорщині операцію з дискредитації України

Вказана операція має підтвердити територіальні претензії Угорщини на Закарпатську область.

13.06.2023
Росія готує в Угорщині операцію з дискредитації України

8 червня 2023 року «Російська Православна Церква» (РПЦ) заявила, що в рамках міжцерковного діалогу Угорщини країні передали українських військовополонених із Закарпатської області, повідомляє видання “Guildhаlld”

Керівництво України заявило, що обмін із ними не обговорювався, більше того, заступник держсекретаря МЗС Угорщини також заявив, що його відомству нічого невідомо про таку ініціативу. Ймовірно, переговори велися лише по лінії російських спецслужб та РПЦ, а урядовці Угорщини обмежено брали участь у процесі.

Питання звільнення українських військовополонених родом із Закарпатської області обговорювалося під час візиту Папи Римського до Угорщини. З боку угорського уряду координуванням займався віце-прем’єр-міністр у справах релігій Жолт Сім’єн, який перебуває в контакті з російськими розвідниками, дислокованими в Угорщині. Оскільки Угорщина планує влаштувати велику прес-конференцію з переданими українськими військовими, на якій обговорюватимуть питання мобілізації, служби в армії та полону, йдеться про активну психологічну операцію.

Основна мета операції російської розвідки полягає у компрометації українського військового командування та політичних еліт, а також критики «масової мобілізації», яка відбувається в Україні.

Вказана операція має підтвердити територіальні претензії Угорщини на Закарпатську область, вона також побічно підтверджує, що Росія обіцяла Угорщині віддати Закарпаття у разі успішної воєнної кампанії.

Візит Папи Римського до Угорщини включав непублічний контакт із російською стороною через митрополита Будапештського та Угорського Іларіона, а він завжди був близьким до Кирила, патріарха РПЦ.

Угорщина за допомогою зазначеної операції планує покращити свій регіональний імідж через Віктора Орбана, який послідовно проводить проросійську політику та блокує багато рішень Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу щодо України. Участь РПЦ, за задумом, має позитивно вплинути і на позиції російської церкви в Україні, особливо на Закарпатті, де доньку РПЦ «Українську православну церкву» заборонили через загрозу нацбезпеці.

Зазначається, що тему територіальних претензій сусідів до України реалізує СЗР Росії. Її керівник Сергій Наришкін керував щонайменше однією з них – розганяючи тему, що Польща нібито планує відібрати в України Львівську область.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.