На Тернопільщині провели ексгумацію останків двох вояків УПА

У лісому масиві Гущак між селами Лідихів та Старий Почаїв на Тернопільщині , фахівці Меморіально-пошуковий центр “Доля” провели ексгумацію останків двох вояків УПА, які загинули в бою з військами НКВД 29 листопада 1944 року.

19.10.2023
На Тернопільщині провели ексгумацію останків двох вояків УПА

Про це повідомив керівник Меморіально-пошукового центру Святослав Шеремета.

Ексгумовані останки Героїв визвольної боротьби будуть перепоховані на кладовищі у Лідихові. Ще 10 останків загиблих у згаданому бою воїнів УПА , фахівці КП Доля, ексгумували у 2021 році та урочисто перепоховали на кладовищі у Лідихові в минулому році за участі військових, почесної варти , громадськості та влади.

“Характерно, що серед списку загиблих 29 листопада 1044 року Героїв УПА є представники трьох областей, колишніх Радивилівського району Рівненської області, Почаївського району Тернопільської області і Бродівського району Львівської області . Таким чином, на території Почаївської громади створюємо важливе місце пам”яті Героїв УПА“, – зазначив Шеремета.

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.