Міського голову Дрогобича допитали у кримінальному проваджені щодо зловживання владою

24 січня 2024 року проводився допит Дрогобицького міського голови Тараса Кучми щодо його участі у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України “Зловживання владою або службовим становищем”.

24.01.2024
Міського голову Дрогобича допитали у кримінальному проваджені щодо зловживання владою
На фото Тарас Кучма

Як повідомляє “Варто – Галицькі новини”, міського голову та інших службових осіб Дрогобицької міськради підозрюють у попередній змові про одержання неправомірної вигоди. Посадовці відчужили у приватну власність низку земельних ділянок.

Чиновники проігнорували недостатню кількість голосів депутатів, необхідних для прийняття відповідного рішення міської ради.

Йдеться про земельну ділянку загальною площею близько 13000 кв.м.  Як наслідок Дрогобицькій громаді завдали збитків на суму понад 2,5 млн. грн.

До слова, 27 травня 2021 року Дрогобицький міський голова, в порушення вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підписав рішення міської ради про передачу у власність чотирнадцяти земельних ділянок, без необхідної кількості голосів депутатів.

Крім цього, міського голову допитували щодо незаконного відчуження ще чотирьох земельних ділянок на вул. Трускавецькій, які знаходяться у рамках об’єкту природно заповідного фонду.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.