Львівський палац мистецтв запрошує на показ фільму “Нескорений”

Показ та розмова про фільм відбудуться 5 березня о 17:00 годині.

04.03.2024
Львівський палац мистецтв запрошує на показ фільму “Нескорений”

Фільм буде показано в рамках проєкту «Живе кіно у Львові» з кіноплівки з приватної колекції Олександра Мандрика, повідомляє пресслужба Львівської облради.

Подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Львівського історичного музею та Львівського палацу мистецтв.

Про фільм розповідатиме завідувач відділом “Музей визвольної боротьби” Львівського історичного музею, історик Тарас Кузь. Запрошений гість – український актор, драматург, режисер-постановник Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, Заслужений діяч мистецтв України Орест Огородник.

“Нескорений” — фільм українського кінорежисера Олеся Янчука. Події розгортаються у 1950 році. Після Другої світової війни триває нерівна боротьба на теренах Західної України на два фронти: спочатку проти німецьких військ та диверсійних загонів НКВС СРСР, а потім — самотужки у лютому герці з усією каральною силою СРСР. У Карпатах продовжують збройну боротьбу частини та невеликі боївки Української повстанської армії. На чолі армії — талановитий командир, славетний генерал-хорунжий Роман Шухевич, знаний серед воїнів УПА як Тарас Чупринка.

“Нескорений” — копродукційний українсько-американський художній фільм 2000-го року кінорежисера Олеся Янчука. Відзнятий на кіностудії «Студія Олесь-фільм» за сприяння Українського конгресового комітету Америки і за участі Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка. Головним консультантом фільму був тодішній президент Світового конгресу українців Аскольд Лозинський.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.