Експозиція Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича доступна онлайн

У будь-якому куточку світу можна відвідати 3D-тур музей Шухевича, який створили фахівці Skeiron у 2021 році.

15.01.2024
Експозиція Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича доступна онлайн

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Можна знищити стіни музею, але не сам музей. Саме так, це – про Музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі, який у новорічну ніч ворог зруйнував фізично.

Поки з міркувань безпеки всі експонати надалі перебувають у сховищі, оглянути повну експозицію можна за ПОСИЛАННЯМ і на сайті Львівського історичного музею, у розділі Музею Шухевича», – розповів в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За його словами, минулого тижня разом із дирекцією музею, працівниками і фахівцями Skeiron відбулося обговорення можливості створення повноцінного Віртуального музею з аудіогідом та проекцією екстерʼєру.

«Маємо й інші ідеї щодо ще активнішої популяризації постаті Головнокомандувача УПА та наших музейних установ області. Абсолютно впевнений, що фізично музей Шухевича буде відновлено», – підкреслив Юрій Холод та закликав усіх, хто має ідеї щодо популяризації постаті Романа Шухевича, ділитися ними в коментарях під дописом.

Нагадаємо, що внаслідок нічного обстрілу Львівщини 1 січня окупанти знищили Музей Романа Шухевича та пошкодили будівлю університету в Дублянах. Згодом працівники Львівського історичного музею, розбираючи розвалини, врятували бронзове погруддя генерал-хорунжого УПА.

Окрім того, Юрій Холод запропонував в одній з кімнат Львівського історичного музею створити експозицію, облаштувавши там міні-музей, оскільки близько 600 експонатів Романа Шухевича від початку війни перебувають у сховищах.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.