Найбільшим виробником цукру в Україні стала компанія зі Львівщини

У 2023 році Україна суттєво збільшила виробництво цукру – в звітному році воно досягло 1.8 млн тонн у порівнянні з 1.3 млн тонн в 2022 році.

29.04.2024
Найбільшим виробником цукру в Україні стала компанія зі Львівщини

У 2023 році найбільшим виробником цукру в Україні залишилась компанія “Радехівський цукор”. Обсяг її виробництва приблизно становив 430 тис. тонн, а у 2022 році – 340 тис. тонн в 2022 році. Це 24% від загального виробництва в Україні, повідомляє Shareuapotential.

Зокрема, виторг компанії становив 10.7 млрд у порівнянні з 7 млрд грн в 2022 році. Операційний прибуток Радехів-Цукор в звітному році склав 1.9 млрд грн, а торік – 1.5 млрд грн. Чистий прибуток – 1.2 млрд грн.

“В структурі активів компанії станом на 31 грудня 2023 року основні засоби становили 3.4 млрд грн, товарні запаси – 3.1 млрд грн. Основне джерело фінансування активів – власний капітал, який на звітну дату становив 4.9 млрд грн. Банківські кредити складали 1.2 млрд грн“, – йдеться у повідомленні.

Другим за обсягами виробництва є агропромхолдинг “Астарта-Київ”, який торік виготовив 377 тис. тонн продукції, збільшивши випуск на 34%.

Третю сходинку посідає “Укрпромінвест-Агро” з показником 305 тис. тонн зі зростанням на 22% порівняно з попереднім роком.

ТзОВ «Радехівський цукор» — українська компанія зі штаб-квартирою в селі Павлів, Червоноградського району, Львівської області, зайнята в галузі виробництва та реалізації цукру та похідних продуктів, найбільший виробник цукру на Заході Україні. Компанія входить до структури групи компаній «Pfeifer & Langen» з Польщі, м.Познань і випускає продукцію під торговою маркою «DIAMANT».

Бенефеціаром компанії є Володимир Матківський, а керівником підприємства – Віталій Сікорський.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.