Радехівський цукор отримав преференції щодо митного контролю

ТзОВ «Радехівський цукор» – 30-те підприємство в Україні, яке успішно пройшло оцінку відповідності та отримало статус авторизованого економічного оператора.

02.03.2024
Радехівський цукор отримав преференції щодо митного контролю

За перші два місяці цього року авторизації АЕО отримали: ДП «ФМ ЛОЖІСТІК ДНІПРО»,ТОВ «СВІСС КРОНО», ПАТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ АБРАЗИВНИЙ КОМБІНАТ», ТОВ «АГРОСЕМ», ТОВ «КЕНПАК Україна», ТОВ «ХФК «БІОКОН», ТОВ «МТІ», ТОВ «БАРЛІНЕК ІНВЕСТ».

Усі підприємства отримали авторизацію АЕО типу «про надання права на застосування спрощень» (АЕО-С). АЕО – це особливий статус, який засвідчує високий ступінь довіри до суб’єкта господарювання та надає йому суттєві спрощення при здійсненні митних формальностей.

Статус АЕО може надати підприємству такі вигоди як:

1. спрощене декларування;

2. економія часу і коштів за рахунок:

а) більш швидкого процесу переміщення товарів через митний кордон (наприклад, першочергове проходження митних формальностей, використання спеціальних смуг тощо);

в) не заїзду на термінал;

3. зниження ризиків у системі митного оформлення (наприклад, щодо контролю класифікації товарів, митної вартості тощо);

4. право самостійно накладати пломби на транспортні засоби.

Для надання авторизації АЕО застосовують такі критерії:

1) дотримання вимог митного та податкового законодавства України, а також відсутність фактів притягнення до кримінальної відповідальності;

2) належна система ведення бухгалтерського обліку, комерційної та транспортної документації;

3) стійкий фінансовий стан;

4) забезпечення практичних стандартів компетенції або професійної кваліфікації відповідальної посадової особи підприємства;

5) дотримання стандартів безпеки та надійності.

Підприємства, що отримали статус АЕО, матимуть право застосовувати такі спеціальні спрощення: загальна фінансова гарантія; процедура спрощеного декларування; самостійне накладення пломб спеціального типу; процедура випуску за місцезнаходженням.

ТзОВ «Радехівський цукор» — українська компанія зі штаб-квартирою в селі Павлів, Червоноградського району, Львівської області, зайнята в галузі виробництва та реалізації цукру та похідних продуктів, найбільший виробник цукру на Заході Україні. Компанія входить до структури групи компаній «Pfeifer & Langen» з Польщі, м.Познань і випускає продукцію під торговою маркою «DIAMANT».

Бенефеціаром компанії є Володимир Матківський, а керівником підприємства – Віталій Сікорський.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.