Для розміщення переселенців на Львівщині за 23 млн відремонтують сільську школу за завищеними цінами

6 липня відділ освіти Солонківської ОТГ оголосив про намір замовити капітальний ремонт школи у селі Милятичі Львівського району, вартістю 22,73 млн грн у ТОВ «Вельт капітал».

19.07.2023
Для розміщення переселенців на Львівщині за 23 млн відремонтують сільську школу за завищеними цінами

Як повідомляє “Наші гроші. Львів”, про це йдеться у системі «Prozorro«.

Ремонт роблять для поселення внутрішньо переміщених осіб. Роботи планують завершити до кінця 2024 року. При цьому вартість окремих матеріалів суттєво перевищує ринкову.

Наприклад, ціна на Ceresit CT 77 в кошторисі ТОВ «Вельт капітал» становить 238 грн за кілограм. Водночас в Епіцентрі його ціна – 164 гривні за кілограм.

Ще один приклад переплати – сповіщувач пожежний димовий СПД1. У кошторисі він вказаний по 1878 грн за штуку. В той же час, його новіша версія СПД-3 на ринку коштує 225 грн за штуку.

Наступним прикладом переплати є світильник Юпітер LED ДВО20У. Як повідомили представнику «Наших грошей» на заводі-виробнику «Ватра», ці панелі у них коштують 985 грн за штуку. А у кошторисі ціна на них становить 1884 грн за штуку.

ТОВ «Вельт капітал» прописане у Львові, засновницею є Павленко Тетяна Євгенівна. У своєму активі фірма має 296 підписаних договорів на загальну суму 2,89 млрд грн.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.