У лікарні Львова пояснили, що збиралися переплатити за ремонт приміщення з грошей благодійника

Після публікації матеріалу про те, що на ремонт нейорохірургічного відділення на вулиці Пилипа Орлика переплата за будівельні матеріали становить мінімум мільйон гривень, Перше територіальне медичне об’єднання повідомило, що перегляне ціни.

15.03.2024
У лікарні Львова пояснили, що збиралися переплатити за ремонт приміщення з грошей благодійника

13 березня видання NGL.media опублікувало новину про те, що Перше територіальне медичне об’єднання Львова (колишня лікарня швидкої допомоги) уклало договір з ТОВ «Вельт Капітал» на капітальний ремонт нейрохірургічного відділення на вулиці Пилипа Орлика, 4.

За ремонт підрядник має отримати 15,7 млн грн. Однак розслідувачі виявили, що переплата за будівельні матеріали становить мінімум мільйон гривень. У прес-службі Першого ТМО Львова наголошують, що лікарня не витрачає власних грошей на ремонт відділення нейрохірургії, але після публікації і розголосу перегляне ціни на ремонт.

«Попри те, що тендер на капітальний ремонт лікарні оголосили на початку січня і того ж місяця у встановленому законом порядку визначили переможця, оплачуватиме роботи благодійник. Про це домовилися після торгів. Раніше цей благодійник придбав для Дитячої лікарні сучасний апарат ШВЛ вартістю більш як 4 млн грн. Звернемо увагу на зауваження, які озвучили щодо вартості цін на ремонтні роботи, і ще раз все ретельно перевіримо»,повідомили ZAXID.NET у прес-службі Першого ТМО.

Медики додали, що після початку повномасштабного вторгнення Перше ТМО Львова стало головною лікарнею тилу, де отримали допомогу понад 16 тисяч людей, які постраждали від війни. Загалом з початку 2022 року лікарня надала допомогу для більш як мільйона українців.

У нейрохірургічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, 4, планують до кінця 2024 року замінити вікна та двері та оновити систему киснезабезпечення, пожежну сигналізацію, вентиляцію, опалення, освітлення та водогін. Також облаштувати системи відеоспостереження.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.