Затримали організатора проросійських провокацій в Києво-Печерській лаврі

Служба безпеки затримала у Києві антиукраїнського релігійного блогера, заступника керівника проросійської організації “Единое отечество”, учасника релігійно-політичної організації РПЦ “Союз православних братств України”, який поширював наративи кремля і організовував замовні “акції протесту” Василя Чепразова.

24.05.2023
Затримали організатора проросійських провокацій в Києво-Печерській лаврі

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської Лаври наприкінці березня 2023 року – підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, у яких безпідставно звинувачував Україну у розв’язанні війни.

Також свої деструктивні виступи він записував і транслював на YouTube-каналі “Святая Русь”, який нараховує понад 23 тисячі підписників.

В СБУ наголосили, що після повномасштабного вторгнення Чепразов публічно підтримав агресивну політику вищого військово-політичного керівництва РФ і виправдовував захоплення українських територій.

Під час обшуків у нього знайшли комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами незаконної діяльності. Також у чоловіка знайшли заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

Правоохоронці повідомили Чепразову про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. Нині від під вартою.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.