ЄС не визнаватиме документи, які Росія видає на окупованих територіях України та Грузії

Це рішення є відповіддю на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України.

08.12.2022
ЄС не визнаватиме документи, які Росія видає на окупованих територіях України та Грузії
Фото: умовне

Відповідне рішення оприлюднили на сайті Європейської ради.

“Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення не приймати російські документи на подорож, що були видані на тимчасово окупованих територіях України та Грузії. Це рішення є відповіддю на російську неспровоковану та нічим не виправдану збройну агресію проти України та на російську практику видачі російських міжнародних паспортів мешканцям окупованих регіонів. Воно враховує також одноосібне рішення Росії визнати незалежність територій Грузії, Абхазії та Південної Осетії, у 2008 році”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, російські документи на подорож не будуть прийматися як чинні документи для отримання віз або для перетину кордонів Шенгенської зони. Крім того, вже видані документи уже не визнаються або знаходяться на стадії невизнання у країнах ЄС.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.