В Україні засудили 8 бойовиків, які штурмували Бахмут і розвідували позиції ЗСУ

Їм дали від 8 до 15 років увʼязнення.

11.04.2023
В Україні засудили 8 бойовиків, які штурмували Бахмут і розвідували позиції ЗСУ

В Україні за ґрати відправили вісьмох бойовиків, які штурмували Бахмут та розвідували позиції ЗСУ на Херсонщині. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Окупанти потрапили в полон до Сил оборони України під час боїв на східному та південному фронтах. Серед засуджених є помічник гранатометника так званого батальйону «Призрак». Від 2014 року він воював проти сил АТО, а після повномасштабного вторгнення росії штурмував міста Донеччини і Луганщини. Бойовик потрапив у полон біля Бахмуту.

Також тюремні строки отримали двоє бойовиків зі складу 7 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу військ рф. Вони чергували на російських блокпостах в окупованих містах Донеччини та обстрілювати з артилерії позиції українських військових.

Ще один окупант мав завдання виявляти безпілотні літальні апарати Сил оборони на тимчасово захопленій території Луганщини.

Бойовик, який на початку повномасштабного вторгнення росії перебував у тюрмі у тимчасово окупованій частині Донеччини, знову відправився за ґрати на 15 років. Окупанти запропонували йому «амністію» за умови вступу до 100 окремої мотострілецької бригади армії росії. Упродовж 20 днів колишній вʼязень брав участь у штурмі Бахмуту і потрапив там у полон.

Також до вʼязниці потрапив мешканець Херсонщини, який 24 лютого 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Разом із російськими військовими з 56 полку повітряно-десантних військ рф він збирав розвіддані про переміщення ЗСУ на півдні України.

Також на Полтавщині до 15 років тюрми засудили двох мешканців Горлівки, які напередодні повномасштабного вторгнення росії добровільно вступили до лав окупантів. Вони штурмували міста й села Донеччини.

Суд визнав фігурантів винними за пʼятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконному збройному формуванні, створеному на тимчасово окупованій території);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.