У мережі нагадав про себе шахрай «доктор Пі»

Хтось пам’ятає цього кекса? Я пам’ятаю добре, бо уважно слідкую, в мене медична сімʼя, вітчим – нейрохірург, тож вся ця історія не залишила байдужими.

07.01.2024
У мережі нагадав про себе шахрай «доктор Пі»

Це Андрій Слюсарчук, але світ його знає як «доктора Пі».

Виняткових здібностей шахрай, який підробив диплом московського медичного інституту і документи про наукові ступені, видавав себе за нейрохірурга, очолив кафедру нейрохірургії академії післядипломної освіти, оперував, не маючи медичної освіти, вбив на операційному столі кількох пацієнтів (офіційно доведені два випадки, бо є відеофіксація, зроблена самим Слюсарчуком), багатьох зробив інвалідами.

В 2011 затриманий і доправлений в СІЗО за підробку документів і шахрайство.

Засуджений в 2014 році за вбивство по необережності на вісім років, в 2016 вийшов, не відсидівши навіть третини терміну увʼязнення.

Не позбавлений судом жодного статусу. Тобто він досі офіційно лікар і має наукові ступені. Живе в елітному маєтку під Києвом. Приймає пацієнтів. Має 52 роки і почувається о-ху-єн-но.

Он навіть рекламу у фісбучику забабахав, знаменуючи новий етап яскравого і безбідного життя.

PS. Хто напише «на фронт його, бугая» — піде одразу в бан, бо оце має сидіти в тюрмі, а не воювати.

Довідково:

Андрій Слюсарчук народився 10 травня 1971 р. у Житомирі. Відомий як «доктор Пі» — шахрай, що завдяки численним телевізійним програмам здобув славу людини з начебто феноменальними здібностями. Помічений у підробці документів про медичну освіту та наукові ступені у галузі нейрохірургії, а також у надаванні за великі кошти некомпетентної лікарської допомоги, яка призвела до смерті хворого.

За каденції В. Ющенка зустрічався з президентом, який пообіцяв Слюсарчуку створити та віддати під керівництво Інститут мозку, а за президентства В. Януковича був нагороджений Державною премією України в галузі освіти 2011 року.

14 листопада 2011 р. заарештований за звинуваченням у підробленні документів і шахрайстві. 14 лютого 2014 р. Сихівський райсуд Львова засудив Слюсарчука до восьми років позбавлення волі. Відбував покарання в Полицькій виправній колонії № 76 Рівненської області. 24 червня 2016 р. вийшов на волю.

Олена Монова

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.