Львівський суд арештував корпоративні права мережі готелів Reikartz

Мережа готелів належить російському бізнесмену.

19.09.2022
Львівський суд арештував корпоративні права мережі готелів Reikartz
Фото: умовне

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості, а саме база відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн та її кінцевим бенефіціаром є громадянин РФ.

На теперішній час вживаються заходи для передачі арештованого в управління АРМА.

«За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів, з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр. А отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувалась через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні», – йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження розслідують за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 ККУ).

Правоохоронці не розголошують назву мережі готелів, на корпоративні права та майно якої накладено арешт. За даними ЗМІ рішення суду стосується ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна». Мережа налічує 60 готелів по всій Україні, зокрема, три у Львові, ще один – у Трускавці.

За інформацією YouControl, засновниками ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна» є кіпрські компанії «Рейкартц хотелс енд різотс (сайпрес) лімітед» та «Фріотрон холдінгс лімітед». Кінцевим бенефіціарним власником є російський бізнесмен Юрій Васін, який перебуває під санкціями.

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.