У Львівському медуніверситеті відбувся День відкритих дверей

Промоційна кампанія знайомства майбутніх вступників із Львівським національним медичним університетом ім. Данила Галицького стартувала ще в середині березня.

15.04.2024
У Львівському медуніверситеті відбувся День відкритих дверей

Цьогорічні випускники шкіл впродовж трьох тижнів мали нагоду познайомитися із спеціальностями, які можна здобути в навчальному закладі, побували в навчальних підрозділах, спробували себе в ролі стоматолога, фармацевта чи лікаря-реаніматолога, повідомили у пресцентрі Університету.

“Підсумковим заходом весняних побачень з майбутніми вступниками став День відкритих дверей, на який прийшло чимало охочих у супроводі батьків чи друзів. Відбувся він в актовій залі теоретичного корпусу Університету. Спершу про ЛНМУ як найстарший та найповажніший заклад медичної освіти не лише в Україні, а й у Східній Європі розповіла виконувачка обов`язків ректора Університету, доцентка Ірина Солнинко. Вона розповіла про тяглість традицій навчання медичним професіям та новаторства, які завжди були притаманні закладу освіти. Відтак, зараз триває процес ліцензування нових освітніх програм, і маємо сподівання, що до початку вступної кампанії Університет до звиклих додасть ще кілька конкурсних пропозицій по здобуттю професій у стінах Університету”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема декани представили факультети та спеціальності, які можна на них здобути. До слова, деканка медичного факультету №1, професорка Марта Колішецька розповіла, чому варто обирати професію лікаря. Про особливості професії педіатра та можливості, які матимуть ті, хто її здобув повідомив декан медичного факультету №2, доцент Олег Капустинський.

“Що можуть фармацевти та до яких винаходів людства вони причетні – цими секретами поділився декан фармацевтичного факультету, доцент Данило Камінський. І про найпопулярнішу серед вступників спеціальність – стоматологію – та інноваційну базу, на якій її здобувають розповів декан стоматологічного факультету, професор Роман Огоновський. Присутні в залі дізналися про особливості цьогорічної вступної кампанії та правил, які вже вступили в дію, від відповідального секретаря Приймальної комісії Університету, доцента Остапа Мигаля”, – додали в Унфверситеті.

Також своїми лайфхаками поділилися з майбутніми вступниками студентські активісти – голова ГО «Львівське медичне братство» Юстина Федчишин та Андріяшина Катерина – членкиня Студентського наукового товариства Університету. Впродовж зустрічі присутні мали змогу ставити запитання в чаті, які згодом озвучив член приймальної комісії, доцент Юрій Кузьмінов.

Друга частина Дня відкритих дверей передбачала екскурсії-знайомства з підрозділами Університету, відповідно до інтересів майбутніх абітурієнтів.

“Найбільше, традиційно, виявилося шанувальників медичних професій, відтак з них було сформовано три групи, які у супроводі студентів мали нагоду відвідати музеї анатомії, хвороб людини та симуляційний центр. Майбутні фармацевти та стоматологи, своєю чергою, ознайомилися із Навчально-виробничою аптекою та Медичним стоматологічним центром Університету.

Тож День відкритих дверей продемонстрував щиру зацікавленість випускників шкіл у медичних професіях та готовність їх здобувати в Україні завдяки стійкості та щоденному подвигу наших Збройних Сил!” – підсумували у дописі.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.