Скільки українців готові виїхати за кордон на зиму. Опитування

Лише 7% респондентів по всій країні активно розглядають можливість залишити своє місце проживання на зиму.

15.12.2022
Скільки українців готові виїхати за кордон на зиму. Опитування
Фото: умовне

Лише невелика частина українців планують змінити місце проживання на зимовий період попри енергетичну кризу, спричинену Росією. Такі висновки у звіті Міжнародної організації з міграції (МОМ), передає Укрінформ.

“Близько 18 мільйонів людей – 40% населення України – потребують термінової гуманітарної допомоги. Ми повинні підтримувати їх взимку, особливо тих, хто не має доступу до житла чи тепла. МОМ закликає зацікавлені сторони активізувати свої зусилля, оскільки потреби зростають день у день”, – заявив голова представництва МОМ в Україні Ань Нгуєн.

У дослідженні МОМ зазначається, що температура в Україні падає до мінус 10 градусів, але “незважаючи на атаки на системи електропостачання та опалення, зібрані дані свідчать, що лише 7% респондентів по всій країні активно розглядають можливість залишити своє місце проживання”.

Навіть у разі тривалих відключень усіх основних інженерних комунікацій і незрозумілих термінів ремонту, двоє з трьох опитаних кажуть, що не залишать свої домівки.

Водночас ресурси для виживання вже бракує, оскільки 43% всіх домогосподарств в Україні вичерпали свої заощадження, – підрахували у МОМ. Аби зменшити витрати, 63% респондентів повідомили, що вони нормують споживання газу, електроенергії та твердого палива.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.