Понад 60% громадян вдома спілкуються українською: опитування до Дня Незалежності України

Для 82% опитаних українська мова є рідною, для 16% такою є російська.

23.08.2023
Понад 60% громадян вдома спілкуються українською: опитування до Дня Незалежності України

Про це повідомляє Рейтинг в рамках соціологічного дослідження до Дня незалежності “Уявлення про патріотизм і майбутнє України”.

Майже 60% опитаних зазвичай спілкуються вдома українською, близько 30% ‒ українською та російською, лише 9% ‒ російською. Понад 70% ВПО і біженців вважають рідною українську.

Більшість громадян 65% на запитання, що може найбільше об’єднати українців, відповіли, що перемоги ЗСУ. Відновлення України назвали 49% опитаних, допомогу одне одному ‒ 40%, економічне зростання ‒ 30%, мова ‒ 25%, вступ до ЄС і НАТО ‒ 20%, єдність політиків ‒ 15%, культура ‒ 13%, історія ‒ 9%, повернення біженців і релігія ‒ по 4%.

Щодо роз’єднання українців, більша половина відповіла, що політичні конфлікти 62% і взаємні звинувачення 59%. Ще 35% назвали економічну кризу, 22% ‒ відсутність відбудови країни, 21% ‒масовий виїзд українців за кордон, 20% ‒ відмову від вступу до ЄС і НАТО, 19% ‒ поразки ЗСУ, 18% ‒ мову, 12% ‒ релігію, 2% ‒ культуру, 1% ‒ історію.

Як відомо, опитування проводили серед 6050 респондентів.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.