Сейм Литви одноголосно визнав ПВК “вагнер” терористичною організацією

За резолюцію проголосували одноголосно 117 членів Сейму.

14.03.2023
Сейм Литви одноголосно визнав ПВК “вагнер” терористичною організацією
Фото: умовне

Про це йдеться на сайті парламенту Литви.

Сейм Литви одноголосно визнав російську приватну військову компанію “вагнер” терористичною організацією, а її найманців такими, що загрожують безпеці держави та суспільства.

У документі вказано, що ПВК “вагнера”, заснована наближеним до путіна євгеном пригожиним, є тіньовим інструментом російської влади. Адже вони безкоштовно отримують від влади рф військову техніку та можливість навчання на російській військовій інфраструктурі.

“З початку [повномасштабного] збройного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року військовослужбовці рф та найманці російської ПВК “вагнер”, яка бере активну участь у бойових діях на боці агресора, вчиняють систематичні тяжкі злочини агресії — вбивства та катування мирного населення України, бомбардування житлових будинків та інших цивільних об’єктів, що прирівнюється до тероризму”, — йдеться в резолюції.

Також у документі парламент засудив використання будь-яких груп найманців, таких як “Вагнер”, створених за підтримки російської влади, для здійснення злочинів агресії в Україні. Крім того, члени Сейму закликали інші країни теж визнати ПВК “вагнер” терористичною організацією.

Нагадаємо, 26 січня США визнали ПВК “вагнер” транснаціональною злочинною організацією та заморозили її активи на території країни.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.